o nas

Biostreet

W czasach, w których powszechnie dostępna żywność pełna jest konserwantów, polepszaczy smaku i sztucznych barwników oraz często jest modyfikowana, sami chcemy jeść zdrowo i takie produkty proponujemy naszym klientom.

Kochamy to, co naturalne, smaczne i zdrowe!

Powstanie Bio Street ściśle związane jest z produkcją zdrowych, naturalnych, a także wegańskich produktów – smakołyków, lodów i kawy!
Kochamy je wszyscy, ale nie wszyscy możemy jeść … dlatego zaczęliśmy tworzyć również specjalne receptury wyrobów o niskim współczynniku glikemicznym (na bazie glikozydów stewiolowych i erytrytolu).
W swojej ofercie mamy produkty wegańskie, wytwarzane z ekologicznych składników oraz nie zawierające alergenów.

Specjalizujemy się w produkcji:

  • wysokiej jakości wyrobów cukierniczych – całkowicie naturalnych, bez konserwantów. Nasi cukiernicy przygotowują wyśmienite lody, ciasta, ciasteczka, torty i wiele innych przysmaków z odpowiednio wyselekcjonowanych komponentów.
    W ofercie mamy produkty, które nie zawierają takich składników jak: mleko krowie, jaja, zboża zawierające gluten (pszenica, żyto, jęczmień, owies), orzechy, sezam, soja, dwutlenek siarki i siarczyny.
  • Bio Srteet tworzą również ludzie, których połączyła miłość do kawy najlepszych na świecie gatunków. Uściślając – miłość do świeżo palonych ziaren doskonałej jakości kawy.
    O kawie wiemy naprawdę wszystko. Najlepsze na świecie plantacje kawowców poznaliśmy podczas podróży po Brazylii. Nauczyliśmy się wypalać kawę, poznaliśmy tajniki tej sztuki i zraziliśmy się tą pasją.
    Od ponad dziesięciu lat nasze ziarna przechodzą proces starannej selekcji. Wypalane są metodą tradycyjną, która polega na stosowaniu małych wsadów (do 8 kg) oraz pełnej kontroli prażenia (w ciągu 35-40 min). Dzięki temu z ziaren udaje się nam wydobywać odpowiednie walory smakowe, a wewnątrz ziarna kawowego nie zachodzi ekspansywna zamiana wosku kawowego w substancje podrażniające żołądek m.in. C-5-HT. Bardzo długo dopracowywaliśmy technologię prażenia, dzięki której kawa nie ma goryczy i kwaśności oraz nie podrażnia żołądka.

Dla nas prażenie ziaren kawy to filozofia, to proces mistrzowski, w którym od głównego roastera, czyli osoby wypalającej kawę zależy to, czy produkt będzie doskonałej jakości. Jesteśmy po to, abyście poznali zalety świeżo palonej kawy – o niezwykłej intensywności smaku i aromatu – docenianej zarówno przez miłośników mocnego espresso, jak i amatorów alternatywnych metod parzenia.

Naszą specjalnością są kawy single origin – z jednego zbioru i jednego gatunku, który pochodzi z konkretnej uprawy w danym regionie. Największą zaletą kawy speciality jest identyfikowalność. Możliwość dokładnego poznania skąd pochodzą ziarna kawy, którą pijesz.
Koneserzy szczególnie uwielbiają kawę speciality, ponieważ pozwala doświadczyć lokalnych smaków – jak natura i powietrze w danym regionie ukształtowały drzewa kawowe i uformowały smak ziaren kawy, jaka nuta smakowa dominuje w małej, określonej części świata.
W przeciwieństwie do kaw z mieszanki ziaren, kawy speciality zupełnie się od siebie różnią. Bardzo trudno jest pomylić kawy z różnych regionów. Ziarna każdej z nich mają inne nuty – od słodyczy karmelu, świeżych ziół i przypraw po nuty owoców i kwiatów.
Kawa speciality ma bardzo bogate walory smakowe pochodzące z konkretnego regionu i to właśnie ekscytuje smakoszy.

Kawy single origin zyskują popularność wśród świadomych konsumentów, którzy pragną czegoś więcej, niż tylko napoju, który ich pobudzi. Oferujemy całe bogactwo smaków, pozwalające odkryć mnóstwo niuansów, a przede wszystkim dających radość obcowania z produktem, który jest jedyny w swoim rodzaju.

Jesteśmy liderem w zakresie sprzedaży kawy ekologicznej. Nasze marki – Ale eko Cafe oraz Coffee for Life – zdobyły uznanie miłośników kawy.

W naszej ofercie znajdziecie Państwo również Cold Brew – kawę „parzoną”na zimno, która swój wyjątkowy smak i aromat uzyskuje leżakując. Jest słodsza od kawy parzonej w tradycyjny sposób i zawiera więcej kofeiny. Cold Brew zastępuje napoje energetyczne, jest świetna do samochodu na długie trasy, dla sportowców i osób które zdrowo się odżywiają.
Przeznaczona dla osób dorosłych w okresie wzmożonego wysiłku fizycznego i psychicznego.

 

Gwarantujemy niezwykłą jakość wszystkich wyrobów.
Zapraszamy do zapoznania się z naszą ofertą.

Pracownia Cukiernicza Micare
Ul. Radzymińska 150
Warszawa
Tel. 609 354 419
biuro@biostreet.pl
agnieszka.kowalska@biostreet.pl

Bio Street Sp. z o.o.
Ul. Tużycka 8/6
Warszawa
Tel. 609 354 419
biuro@biostreet.pl
agnieszka.kowalska@biostreet.pl